dimarts, 5 de febrer del 2019

2a Avaluacio

El Petit Príncep

Resultat d'imatges de el petit princep

       1. Cerca la història del Petit Príncep i la redactes al teu blog.

Capítol 1: Inici de la història. L’autor i narrador del relat ens explica que quan tenia 6 anys, va veure en un llibre a una boa que es cruspia a un elefant. Va fer un dibuix de la silueta de la boa amb l’elefant a l’interior, però cap adult l’entenia, i va decidir fer com ells, i convertir-se en adult.
Capítol 2: L’autor va viure una vida d’adult tota la seva vida. Un dia, mentre feia un viatge amb avió pel desert, el motor d’aquest es va espatllar, i va haver de parar-se, sol enmig del desert, a reparar-lo. Passaven els dies, i no apareixia ningú. Fins que, un dia de bon matí, un noi el va despertar i li va preguntar si li podia dibuixar un bé. Així es com coneix al Petit Príncep.
Capítol 3: Comença a parlar amb el Petit Príncep, i a fer-li moltes preguntes, però a aquest tot li sembla molt estrany.
Capítol 4: El Petit Príncep li explica al aviador com és el planeta on viu (conegut per els humans com a Asteroide B612).
Capítol 5: El planeta és petit, i ple de males herbes i baobabs, que poden destrossar-lo.
Capítol 6: Es un planeta tant i tant petit, que pots veure postes de sol cada dia a l’hora que vulguis: només has de caminar unes passes.
Capítol 7: Se’ns introdueix a “La Flor”, una amiga del Petit Príncep molt presumida, i el Petit Príncep ens diu que es molt delicada, i que té por que el xai se la mengi (tot i tenir punxes per defensar-se).
Capítol 8: El Petit Príncep s’estima veritablement a aquella flor, però ella té massa orgull com per a mostrar-ho.
Capítol 9: El Petit Príncep ha de marxar del seu planeta de viatge, i la flor, orgullosa com ella sola, li gira la cara perquè no la vegi plorar.
Capítol 10: Es topa amb el primer planeta, on hi viu un rei, que seu al seu tron. Segons ell, era el monarca de tots els planetes, però el Petit Príncep no veia pas que regnés sobre res, així que prosseguí el seu camí.
Capítol 11: Al segon planeta es troba a un home vanitós, que creia que tots els qui passaven per el seu planeta eren els seus admiradors.
Capítol 12: Al tercer planeta, es troba a un bevedor, que de tant avergonyit que està de beure, només sap fer que beure.
Capítol 13: El quart planeta és el planeta seriós, on l’home de negocis compta estrelles.
Capítol 14: En el cinquè planeta es troba a un fanaler, que encén i apaga l’únic fanal del planeta. Aquest és l’únic planeta que el Petit Príncep no troba ridícul.
Capítol 15: Al sisè planeta, molt més gran que els anteriors, hi trobem a un geògraf, que li recomana al Petit Príncep que visiti el planeta Terra…
Capítol 16: … i això és el que ell fa. Allà descobreix que hi viuen milers de homes i dones vanitosos, borratxos, geògrafs, de negocis…
Capítol 17: La primera criatura que el Petit Príncep coneix és una serp, amb qui conversa a les dunes del desert.
Capítol 18: Més tard, es troba a una flor, però no és com la seva flor, i a més aquesta no sap res dels humans.
Capítol 19: El Petit Príncep veu una muntanya altíssima, i creu que s’hi si puja, hi veurà tot el planeta. Però solament hi descobreix més dunes i a el seu eco.
Capítol 20: De sobte, es trobà un jardí de roses, totes idèntiques a la seva flor.
Capítol 21: Aquí coneix a la guineu, i conversen durant dies. Quan es van a acomiadar, se’n adona que la seva flor si que és única.
Capítol 22: El Petit Príncep es troba a un guardaagulles, i hi parla detingudament.
Capítol 23: Aquí es troba a un venedor de pastilles contra la set, i el Petit Príncep el troba molt estúpid.
Capítol 24: L’aviador interromp la narració del Petit Príncep, i li diu que ell és un adult, que ha de reparar l’avió i buscar aigua.
Capítol 25: Conversen detingudament, i l’autor se’n torna a reparar l’avió.
Capítol 26: El Petit Príncep ha de tornar al seu planeta, perquè ja fa un any que és a la terra. Sembla que mori, però és l’única manera de viatjar.
Capítol 27: L’aviador reflexiona profundament sobre tot el que el Petit Príncep li ha explicat


       2. Pensa i escriu activitats que podríem fer a una classe d'infantil i a una de 5è de primària.
INFANTIL:
-Podriem jugar a "pilla pilla"
-Els podriem fer pintar un dibuix
-Podriem jugar a nes joc de sa bomba

5È DE PRIMARIA.
-Podriem jugar a mato
-Els podriem dur a la platja
-Els podriem fer jugar a "pitxi"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada