dijous, 20 de setembre del 2018

1a Avaluacio


LA LLIBERTAT (per Miri4, il·lustració de Maja Sereda)

Ho tenia tot al seu abast: cada dia el seu menjar, l’aigua fresca i l’habitatge net, fins i tot un mirall amb campaneta inclosa per si volia fer música. Però en Pere va voler donar-li alguna cosa més, i li va obrir la porta de la gàbia.
-“ Ara ets lliure!” – va dir
L’ocellet va mirar a un costat i l’altre i va voler sortir, però portava tant de temps en aquella gàbia que ja no se’n recordava de volar, es va cansar de seguida i a més a més per poc no se l’empassa el gat de la veïna... Quin ensurt! El pobre ocellet va tornar a la seva gàbia i es va deixar acaronar el cap. Preferia la seva vida de sempre, amb el menjar i el beure assegurat, abans que aquella llibertat que podia ser tan perillosa.
      
                      1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies.

Un ocell, ho tenia tot preparat, no havia de fer res per ell mateix, i quan el nen el va voler deixar lliure, l'ocell no va saber volar, com que el nen el tenia tant "mimat" l'ocell no sabia fer res per el seu compte i quan el nen el va deixar sortir de la gàbia no li va anar be ni volar, ni fer res per ell mateix i va tornar a entrar a la gàbia.
                     
                      2. Qui és el protagonista principal? Què li passa? 
El protagonista principal, es l'ocell, que com que el nen li fa tot, ja no sap com es volava.
                      
                      3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què? 
No, perquè no es lliure de volar ni fer res per ell mateix.
          
                      4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la llibertat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta
Es normal que l'ocell no vulgui la llibertat, per que  ha estat massa temps tancat.
Hauria estat millor no tancar-lo mai, perquè aixi  agüés tengut llibertat.
Si, perquè cada persona te la seva por, per exemple una persona homosexual pot tenir por a que la gent se enrriguin d'ell al saber aixi com es de veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada